´

Lumby-Stige Spejdergruppe

Pigespejder i Odense N

Bliv Medlem

Ny spejder?

Vælger du at blive spejder i Lumby-Stige Gruppe kan du her på siden, hvilken gren af gruppen du skal deltage i med netop din alder.

Besøg os på Møllerhøj på den aften, hvor din aldersgruppe holder møde. Kontakt én af lederne, nævnt i folderen eller ring til vores gruppeleder – Marianne Esbech – på telefon 65 95 56 17, hvor nærmere omkring mødetid kan aftales.

At være spejder er ikke en dyr fritidsinteresse. Vores kontingent er 500 kr. per halvår.

Tilmelding skal ske via linket i denne boks. Når du har tilmeldt dig, modtager kasseren og den ansvarlige leder en mail om dette. Du skal overføre 100 kr til kontonr. 3578 9390003770 og notere spejderens navn. Til næste møde skal du tage dokumentation af din overførsel med til din leder, hvor du vil få udleveret et tørklæde.

Alle er meget velkomne til at besøge os og deltage i nogle møder for at se om spejderlivet er noget for dem.
Vi glæder os til at se dig!

Indmeld dig her!


Information til Forældre

Kontingent
Betales 2 gange om året – i mikro- og minigrenene uddeles der information med kontonummer og beløb. Junior, spejdere og seniorer får tilsendt en mail med disse oplysninger.

Hjemmeside
Af Lumby-Stiges hjemmeside kan program for de enkelte grene ses og man kan finde telefonnumre på ledere.

Årsprogram
Et samlet årsprogram er også at finde på hjemmesiden. Brug det, så du er forberedt på de større ting, der er arrangeret i gruppen.

Støtte fra forældre
Lumby-Stige er en frivillig forening, som via kontingent fra spejdere og tilskud fra kommunen skal få en effektiv forening til at fungere med ture, aktiviteter, gode og up-to-date materialer, f.eks. telte, kompasser, GPS og hvad der hører til i vores moderne samfund.
For at få alle ender til at mødes er det nødvendigt, at gruppen på forskellig vis tjener penge og det har vi forskellige måder til at gøre. Her er vi meget afhængige af forældrenes opbakning og aktive deltagelse.
Læs her om nogle af de aktiviteter, hvor vi er afhængige af forældre og spejderes opbakning.

Ture og weekender:
Her har vi ofte brug for boller og kage for at få tingene til at løbe rundt. Vi forsøger at veksle mellem de forskellige forældre.

Kirkeblade:
3 gange om året deler vi kirkeblade ud i Lumby og Stige sogne og tjener penge ved det. Vi deler ud i både by-og landområder og det bliver normalt delt ud, således at de yngste får ruter tættest på dem selv, mens de ældste får ruter, hvor de skal køre lidt mere, så vidt det er muligt. Ruterne tager sædvanligvis en halv til en hel time.

Det Fynske Fællesskue:
Vi har også en aftale med Dyrskuepladsen, hvor vi i en årrække har fået tilbud om at rydde op på pladsen både under og efter dyreskuet. Dette giver os yderligere råderum. Her melder man sig til nogle timer efter et skema.

Generelt:
Vi er overbeviste om, at det er bedst for spejderne, at de er med til at gøre noget for at de kan få lidt ekstra i hverdagen eller på turene. På den måde værdsætter man mere hvad det er man får og passer bedre på det.

Uniform:
Købes i Spejdersport i Slotsgade, Odense. Check dog også altid opslag ved døren på Møllerhøj, hvor der ofte er uniformer og andet udstyr til salg.
Vi forventer ikke, at man har uniform lige med det samme. Efter indmeldelsen får man et tørklæde, som man skal have på hver gang.

Udmeldelse:
Udmeldelse skal ske ved at kontakte kasseren, se kontaktoplysninger under Bestyrelsen

Information til nye Spejdere

Udfordringer
Spejdere klarer mange forskellige udfordringer - alene og sammen med de andre.
Når du går til spejder, får du en masse udfordringer, som du løser sammen med andre. Hvis du er ny som spejder, kan det være en udfordring at skulle af sted på en tur og sove i telt med vennerne flere nætter i træk. Det kan også være en udfordring at få helt styr på knobene, så du kan bygge en rutsjebane med rafter og reb.

Vi har udfordringer til enhver alder
Senere bliver en udfordring at tage på lejr eller kursus uden ledere, selv at have ansvaret for at planlægge jeres aktiviteter og møder, eller at patruljen kommer igennem jeres første løb med poster og opgaver. De ældste spejdere bliver udfordrede, når de kaster sig over store projekter eller træner til at blive nummer ét i deres foretrukne orienteringsløb.

Ude i Naturen
Blå spejdere holder til i naturen. Naturen er vores lege- og læreplads, her er der plads til at udfolde sig og gennemføre udfordringer sammen.
Til dagligt og på ture og lejre bruger spejdere naturen og lærer at færdes i den på en god måde. På ture og lejre oplever du sammenhold, tester dine færdigheder og udvikler dig som menneske, når vejret driller, så sokkerne bliver våde eller solen varmer så meget, at vandreturen må brydes med en siesta og en snak under et træ.

Vi kan meget mere udenfor end indenfor
Spejdere tager på vandretur, klatrer på klipper, sejler i kano og sejlbåde eller tager på lejr med 20.000 andre spejdere, sover i telt eller bivuak og bruger hele natten i soveposen på at snakke sammen, laver mad over bål i sol og i regn, finder og lærer om planter og dyr, tager på et orienteringsløb om natten og laver aktiviteter sammen med andre. Som spejder bruger du naturen sommer, efterår, vinter og forår.

Masser af Venner
Spejdere følges ad og gør tingene sammen. Derfor er sammenhold og udvikling af venskaber centralt for os.
En spejder arbejder til dagligt sammen med sin patrulje. I lærer hinanden godt at kende, griner sammen og støtter hinanden, når det bliver lidt for koldt og vådt på et løb. Når du er på kursus, løb eller lejr, møder du spejdere fra hele verden. Det giver nye venskaber, når du laver mad eller løser opgaver sammen med nye ansigter.

Du møder også spejdere, som udfordrer dig til at tage på et nyt løb, fortæller om en skøn lejr, du ikke har hørt om før, eller måske møder du en søspejder, som inviterer dig med på en sejlads. Det giver kendte ansigter over hele landet og mange steder ude i verden, som du kan rejse ud og besøge. Med tiden får du et netværk med mange af dem, som du møder på din vej.

Vi tager ansvar
Spejdere lærer førstehjælp. Uanset om du er 6, 14 eller 32 år, så har du lært, hvordan du kan hjælpe andre med at forbinde et sår eller få fat på hjælp.
Spejdere arbejder sammen i patruljer, hvor de lærer at planlægge og lede andre i et projekt. I patruljen tager du ansvar for det, du selv gør, men også for hinanden og det fælles projekt, en patruljes arbejde er.

Spejdere lærer at give en hånd med
Spejdere hjælper hinanden til møder og på ture. Hvert år deltager mange spejdere i store arrangementer, hvor de samler affald i naturen eller yder spejderhjælp, hvor de samler ind til projekter i u-lande. Det giver en fornemmelse af, at du er en del af et samfund, og at du kan være med til at gøre en forskel.

Uniform og Tørklæde
I Det Danske Spejderkorps viser vi, at vi er spejdere, når vi har tørklæde på.
Tørklædet om halsen er et særkende for spejdere over hele verden. Det viser, at du er spejder, og det kan fortælle noget om, hvor du er spejder, eller at du har været på et særligt kursus. I Det Danske Spejderkorps vælger hver spejdergruppe selv farver og mønstre til tørklædet.

En uniform er praktisk
Vi har også en uniform. Den er praktisk og står imod meget, når vi udfordrer hinanden i spejderaktiviteter. Uniformen kan du købe hos Spejder Sport. Nogle syr mærker på deres uniform. De viser, hvilke løb og lejre, du har været på. Det er sjovt, når vi kan se, hvad vi kan, og hvor vi har været.

Spejderne kan bruge forskellige uniformsdele, så det passer med, hvad der passer til vejret og din aktivitet. Vi har fx en t-shirt, en skjorte og en soft shell med korpsets logo.

Adresse

Møllerhøj
Bladstrupvej 9
5270 Odense N

GPS Koordinater:
54°26'43'' N - 10°22'39'' N